ככל שבניין גדול יותר ומכיל יותר חללים, כך יהיו לו יותר שלטים. על פי הרגולציה הקבועה בחוק חייבים להיות מוצבים שלטים לבניינים במקומות ספציפיים, אך מעבר לכך אפשר לראות כי בניינים רבים משתמשים בסוגים רבים של שלטים למגוון רחב של מטרות. המטרה הברורה ביותר והראשונית היא כמובן הצבת שלט עם מספר הבניין, אך זוהי רק ההתחלה כי עולם השלטים לבניינים מכיל בתוכו עושר רב שמיועד לכל מטרה באשר היא. במאמר זה אנחנו רוצים להציג בפניכם כמה סוגי של שילוט לבניינים שיהפוך את הבניין שלכם לנעים יותר, ובמצבים מסוימים גם יכול להשפיע על ערך מחירי הדירות (אבל את זה נשאיר לשמאים ולאנשי הנדל"ן).
אילו סוגי שלטים לבניינים קיימים
הדבר הראשון שאנחנו רוצים לעשות זה להציג בפניכם את סוגי השלטים השונים שקיימים לבניינים. שימו לב כי לא בכל בניין חייבים להיות כל סוגי השלטים שנציין כאן, אך בהחלט יכולים להיות בניינים שיציבו בשטחם סוגים רבים של שלטים לבניינים.
- שלט כניסה לבניין
- שילוט שמי על האינטרקום
- שילוט תיבות דואר
- שלטי קומות
- חדר מדרגות
- שלטי בטיחות
- שלטי הכוונה (כמו למשל שלט שמכוון לחדר האופניים או לחדר הדוודים)
- שלטי התראה (כמו בקשה לסגור את הדלת או לא לקשור אופניים בחדר המדרגות)
- שלטי אווירה (איחולים לשנה החדשה, שילוט נוי ויופי)
שימו לב כי בחלק זה עסקנו וציינו בעיקר סוגי שלטים שמאפיינים בנייני מגורים, אך מובן שגם משרדים ומבנים מסחריים זקוקים לשילוט.
למה בכלל צריך שילוט לבניין?
הסיבות העיקריות שבגינן אנחנו צריכים להציב שלטים בניינים הן גם הפשוטות והטריוויאליות ביותר – כדי שנוכל לכוון אנשים אל המקום שאליו הם רוצים להגיע וכדי שנוכל להתריע בפני סכנות. כדי שתבינו בצורה הטובה ביותר את הכוונה שלנו נבקש מכם לדמיין את בניין המגורים האחרון שביקרתם בו, זה יכול להיות הבניין שבו אתם גרים או כל בניין אחר. נסו להיזכר בשלטים שראיתם באותו בניין, וכרגע נעזוב את השילוט שמוצב מחוץ למבנה כמו השילוט של תיבות הדואר או של מספר הבניין, האם ראיתם שלטי הכוונה שמכוונים אתכם לכיוון מספרי הדירות הזוגיים, או אולי ראיתם שלט שמציין את מספר הקומה שבה המעלית עצרה. סוג שלטים אלו כאמור הם הנפוצים ביותר, אך אם תשימו לב טוב טוב בכל בניין יש עוד שלטים כמו "זהירות הארקה" או "סכנת התחשמלות" ואלו שלטים שוועד הבניין מחויב להציב על פי חוק.
אם נמשיך רגע להתמקד בשלטים לבניינים שמחויבים על פי חוק אז נראה כי מעבר להתראה על סכנות החוק מחייב לשים שלט נגיש ובולט עם מספר הבניין ובתוך בניינים שהם מבני ציבור יש חוקים שלמים על אופן הצבת השלטים כך שהם ישרתו את כלל האוכלוסיה. אבל אף על פי שהחוק מחייב זאת, הצבה של שלטים בבניין היא לא סוף העניין. מומלץ תמיד לוודא כי השלט עשוי מחומר איכותי כדי שיחזיק מעמד לאורך זמן, וחשוב יותר מכך – הוסיפו ציור או איור לשלט. שלטים שהם רק מלל נוטים להעלם מתחת לרדאר של הרבה אנשים ולכן תמיד מומלץ להוסיף משהו ויזואלי שיתפוס את תשומת ליבם ויעביר את המסר בצורה ברורה ומדויקת.
שלטים לבניינים זה תדהר תעשיות שלטים
אנחנו בחברת תדהר תעשיות שלטים מייצרים שלטים כבר עשרות שנים וברשותנו המפעל המתקדם והמשוכלל ביותר בישראל. מעבר ליכולת הטכנולוגית שעומדת ברשותנו, אנחנו באמת ובתמים אוהבים לייצר שלטים ולכן בעבורנו כל פרויקט הוא אתגר חדש והזדמנות לחשוף עוד מישהו לעולם הקסום של השילוט. כאשר מדובר על שילוט לבניינים אנחנו החברה המובילה בישראל וביכולתנו לייצר בעבורכם שלטים בכל גודל ובכל סוג – החל בשלטי ענק מוארים ובולטים המורכבים מאותיות תלת ממד, דרך ייצור של שלטי הכוונה סולידיים וקונבנציונליים ועד הספקה והתקנה של ויטרינות ממותגות בהדפסה דיגיטלית ייחודית.
כחלק מהשירותים שאנחנו מציעים תמצאו לא רק ייצור והספקה של שלטים, אלא תמצאו גם ייעוץ והכוונה לכל מטרה. החוק היבש למשל לא מציין כמה שלטי הכוונה שמעידים על יציאת החירום צריכים להיות בבניין, למעשה מלבד ציון העובדה שצריך להיות שלט כזה ועוד שלט בולט מעל ליציאת החירום עצמה החוק לא מפרט יתר על המידה, ואנשי המקצוע שלנו יגיעו לשטח כדי לבחון ולהציע את הכמות המינימלית ההכרחית שעליכם להציב. כחלק מהתהליך אנחנו יכולים גם להציע סוגי שלטים ייחודיים, כמו למשל שלטי מפות שיראו כיצד להגיע ממקום הצבת השלט ליציאת החירום הקרובה ביותר, או שלטים מוארים שפועלים על תאורת חירום כדי שיעבדו בכל סיטואציה באשר היא.
לפרטים נוספים על השירותים שלנו ולקביעת שיחת ייעוץ – חייגו אלינו עוד היום ואחד מנציגנו ישמח לעמוד לשרותכם.