איך שלטים לבניין מסייעים בחיי היום יום?
אנחנו רוצים להתחיל ממשחק דמיון קצר. כל אחד ואחת מאיתנו מכיר את הסיטואציה שהוא מגיע לבית של חבר ואחרי ערב של בילוי, כשאנחנו באים לרדת במעלית חזרה למטה, אנחנו עומדים כמה רגעים מול הכפתורים במעלית ומנסים להבין על איזה כפתור ללחוץ. בחלק מהמקרים נראה "קומה 0", בחלק אחר נראה "קומת קרקע", ויש מקומות שבהם קומת היציאה בכלל תהיה ב – "קומה 1-". אחרי שלחצנו על הכפתור שנראה לנו ההגיוני ביותר כל שנותר לנו זה לקוות שאכן נגיע לקומת היציאה בניסיון הראשון.
לו היו מוצבים שלטים לבניין באותה המעלית, כנראה שלא היינו חווים את הרגעים הקצרים האלו של חוסר וודאות. אז נכון, המקסימום שיכול לקרות לנו בסיטואציה הזו זה שנבזבז עוד 2 דקות מהחיים שלנו. אבל דמיינו סיטואציה שאתם מחנים את הרכב בחניון גדול ואין בו שילוט אינפורמטיבי, או סיטאציה שאתם צריכים להגיע לפגישה בבניין משרדים גדול ועליכם לנסות ולהתמצא בחלל הלא מוכר. שילוט לבניין מאפשר לנו לסייע לכל אחד ואחת ממבקרי הבניין, ועל הדרך להרוויח גם כמה דברים נוספים שעליהם נרחיב בהמשך.
דוגמאות לשילוט בניין שאפשר ליישם בכל בניין
* קומות וחניונים
בין אם חלק מהשכנים מעדיפים לעלות במדרגות ובין אם המעלית לא מגיעה לחלק מקומות החנייה – לשילוט קומות הקרקע וקומות המגורים יש יתרונות רבים. בבניינים ישנים בזמן תקופות מתוחות היתרון יכול להיהפך לחיוני אפילו יותר בחיפוש אחר הקומות בהן נמצאים המקלטים. כשנמצאים הרבה אנשים בחדר המדרגות בזמן שיש אזעקה יכול להיווצר בלגאן ושילוט הכוונה נכון של הקומות יכול לעזור לדיירי הבניין למצוא את המקלט במהירות וביעילות. למה לא למנוע בלגאן אם זה כל כך פשוט?
* חדרים ייחודיים
כשיש תקלה טכנית בתקשורת, בגז או בחשמל של הבניין חשוב שכלל האמצעים יהיו נגישים לאיש המקצוע ולנציגות שמלווה אותו. מיפוי של החדרים הייחודיים באמצעות שילוט אינדיקטיבי לבניין יכול לחסוך הרבה כאב ראש וטרחה במקרים שבהם הזמן הוא קריטי. במקום להתעסק זמן רב בעצם חיפוש חדר התקשורת, איש המקצוע יוכל לתקן את הבעיה במהירות ומבלי להתעכב על שטויות.
* שלטי אזהרה
בין אם מדובר בחדר חשמל עם חומרים דליקים ומתח גבוה ובין אם מדובר בחדרי גז או משאבות – בכל בניין יש כמה חדרים בטוחים פחות. תליית שלטי אזהרה או שילוט של החדרים האלה בבניין לצורך הרתעה והעלאת מודעות יכולה למנוע אירועים לא נעימים ואסונות מיותרים. לא רק שמדובר בהשקעה כספית בסיסית מדובר במשהו שיכול על אמת להציל חיי אדם.
כמובן שיש עוד הרבה מקומות וסוגים של שלטים שאפשר להציב בבניינים, אך אלו הם השלטים הבסיסיים ביותר שכל בניין חייב שיהיו בו. חלק מהסיבות לכך הן פשוט כדי לעמוד בהנחיות ובתקנות, אך חלק מהסיבות הן כדי לשפר את החוויה של הדיירים ואורחיהם ומטרתם היא יותר דקורטיבית מאשר אינפורמטיבית. אצלנו בתדהר מתמחים בייצור של שלטים שמשלבים בין שתי הדוקטרינות האלו יחדיו – אנחנו מייצרים שלטים לבניין שהם גם אינפורמטיבים וגם מעוצבים.
היתרונות של שילוט לבניין
- שילוט לבניין הוא דבר חיוני כיוון שהוא מסייע לנו רבות בעת מצבי חירום. שילוט אינפורמטיבי לבניין, כזה שמכוון את האנשים לחללים הממוגנים או ליציאה, הם בגדר חובה בבנייני מגורים ומשרדים כאחד.
- בעזרת עיצוב של השלטים בבניין אנחנו יכולים לייצר אווירה ייחודית לבניין ולסייע בהעלאת ערך הנכסים של כלל הדיירים. שילוט לבניין מייצר תדמית חיובית לבניין ומסייע לשמור על הבניין באופן תת הכרתי (אנשים מרגישים מחוייבים יותר לשמור על סביבה נקייה כאשר המקום עצמו משדר ניקיון וסדר), כך שערך הדירות עולה.
- בבניינים גדולים שבהם יש חלקים רבים, שילוט לבניין יכול לסייע רבות לאורחים ולדיירים כאחד. האורחים לא ילכו לאיבוד כי הם ידעו איזה מספר דירה הם מחפשים (קצת כמו בבתי מלון) והדיירים יהיו רגועים שאנשים לא מסתובבים בין הדירות שלהם ללא סיבה.
אז איזה שלטים צריך לשים בבניין שלי?
כשאתה והשכנים בבניין שלך מנסים לחשוב על שלטי הבניין שחשוב שיהיו לכם, כדאי להעלות על הפרק כמה נושאים. נסו לחשוב מה יוצר בלבול בבניין – האם יש בלגאן תמידי סביב מספור קומות החניונים התת קרקעיים? אולי זה דווקא מיקום המקלט? תנסו לחשוב האם קיימת מודעות בבניין בנוגע לחדרים מסוכנים ואם יש צורך לשלט אותם: האם הדיירים יודעים איפה נמצאים חדרי חשמל, חדרי תקשורת וחדרי גז למשל? אחרי כל זה, תנסו לחשוב על דברים שמפריעים לכם בהתנהלות השוטפת של הבניין: אנשים מעשנים ומשאירים ריח רע אחריהם? אולי אנשים לא סוגרים את הדלת של חדר האשפה וכדאי להזכיר להם.
אחרי שריכזתם את כל הרעיונות, לא נשארה לכם הרבה עבודה – תתקשרו אלינו ונדאג כבר להכל. בהצלחה!